053 4610 977 info@caravanencamperonderhoud.nl
Adres: Caravanencamperonderhoud
Seizoensweg 6
7532 SL Enschede
Routebeschrijving

HPC LEVELSYSTEEM

Levelsystemen
HPC-Hydraulics staat bekend om zijn ultra lichte stabilisatie en automatische waterpassystemen. Doordat wij o.a. met aluminium krikken werken kunnen wij veel gewicht besparen. Afhankelijk van de toepassing zijn er systemen leverbaar met een vermogen tot zelfs 10 ton per krik. Hiermee kunnen wij voertuigen van 2 ton tot maximaal 30 ton levelen.

Het basisprincipe van het systeem is uitermate eenvoudig, met het 'Touch' paneel of u smartphone kan u binnen luttele seconden een voertuig stabiliseren of waterpas stellen. Afhankelijk van het voertuig worden 2 of 4 onafhankelijk werkende krikken gemonteerd.
 
Voordelen:

Geschiktheid. Het systeem leent zich voor elk voertuig. ongeacht het gewicht, dat gestabiliseerd en evt. waterpas gezet moet worden.
Gewicht. De aluminium krikken zijn licht en zeer sterk en hebben een beweegbare voet van ongeveer 7 graden.
Men staat als een huis, met alle voordelen van het waterpas staan t.a.v. het slapen, koken, douchen, antenne instellen, etc.
Het bedieningsgemak. Het systeem bedient u d.m.v uw smartphone of touch panel.
Onafhankelijk van de weersomstandigheden, men hoeft, ook bij slecht weer, de cabine niet uit om de wagen te stabiliseren en waterpas te stellen, ook niet om weer weg te rijden.
Geen hinder van terreinomstandigheden (uitgezonderd extreme situaties). Ook al staat een krik bijv. boven een kuil, het heffen geschiedt pas als beide krikken de grond raken.
De snelheid van het uitzetten en intrekken. Binnen 90 seconden staat men waterpas en gestabiliseerd binnen enkele seconden rijdt men weg zonder uit de wagen te komen, dit kan in noodgevallen belangrijk zijn.
Heffen. Men kan elke zijde onafhankelijk van elkaar heffen, zo krijgt men het voertuig altijd waterpas.
Elke zijde wordt met twee krikken tegelijkertijd geheven. Dit om het risico te vermijden dat het chassis tordeert, wat zou kunnen gebeuren wanneer men met een krik heft.
Secundaire voordelen. Het schuin zetten van het voertuig om tanken te ledigen. In de winter het voertuig op de krikken te zetten in plaats van op de banden, etc.
Veiligheid. Het systeem werkt niet als de handrem er niet op staat. Als men het contact van het voertuig aanzet en er staat een krik uit dan brandt een helder waarschuwingslampje.

MEER INFO